1 év, 21 rendezvény, megszámlálhatatlan élmény, tapasztalat

 

A "Digitális jólét megteremtésének segítése a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesületével" immár második alkalommal kerül megvalósításra „Modern digitális szülő leszek” címmel,
 mely programsorozat a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete által elnyert  GINOP-3.3.3-17-2019-00148 pályázatból valósul meg. A digitális eszközök használatából kimaradó, digitális készségekkel nem rendelkező társadalmi rétegek már jelenleg is komoly lemaradásban vannak. Egyre több munkahely betöltésének alapfeltétele az IKT eszközök használatának képessége, így a tudás hiánya tartósan konzerválja a leszakadó csoportok hátrányos helyzetét. Az információkhoz való, gyakorlatilag korlátlan hozzáférés, az IKT eszközök és szolgáltatások igénybevétele minden vonatkozásban javítja az érintettek életminőségét és munkaerőpiaci elhelyezkedési lehetőségeit. Sokan azonban ezt a helyzetet nem ismerik fel, vagy nem látják akkora jelentőségűnek, ezért nem is tesznek semmit a helyzet megváltoztatása érdekében. A „Modern digitális szülő leszek” programsorozat célja, a Google legfontosabb ingyenes, internet alapú alkalmazásainak gyakorlati szintű megismertetése a résztvevőkkel, melynek hatására fejlődik a résztvevők digitális alapkompetenciája, nő a személyes hatékonyság, elsajátítják a biztonságos internethasználatot, megismerik a személyes adatok védelmét, az online álláskeresés lehetőségét, és a videókészítés alapjait. Programsorozat célcsoportja:
  • Nagycsaládosok, gyermekes szülők, akik féltik gyermekük biztonságát a mai digitális veszélyektől, ezért gyakorlati tanácsokat várnak, hogyan használják biztonságosan a net világát. 

  • A GYED-ről, GYES-ről visszatérők, munkanélküliek, akik nem rendelkeznek megfelelő digitális felkészültséggel, azonban szeretnék elsajátítani az internetes portálok aktív használatát, a digitális írástudás fejlesztését, mely elősegíti a nyílt munkaerőpiacra való visszatérést. Programsorozatunk az alábbi helyszíneken valósul meg: Balatonfüred, Sümeg, Somló és környéke 

A több mint egy év alatt mintegy 21 alkalommal tartottunk előadást, klubfoglalkozást, beszélgetést a digitális jólét témakörben. Az érdeklődők száma ebben a különleges pandémiás időszakban is többszázban mérhető. Ez köszönhető annak is, hogy a települések vezetői, véleményt formáló szakemberei fontosnak tartják a témát és azt, hogy az általuk elérhető személyek értesüljenek az információkról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések