Rólunk


A Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete 1988 óta működik. 2013. májusa óta a folyamatos megújulás jellemzi, köszönhetően az egyesület jelenlegi elnökének Benedek Annának és elnökhelyettesének, Kissné Schandl Bernadettnek.  Balatonalmádiban – a védőnői, településnépességi statisztikák tanúsága szerint is - az ország legtöbb településével ellentétben egyre nő a három- ill. több gyermeket nevelő családok száma. Egyesületünk létszáma is hétről-hétre, dinamikusan bővül. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan városban élünk, ahol országos szinten is feltűnően magas a nagycsaládosok száma. Maga ez a tény is vonzza a hasonló szemléletű, tehát gyermekközpontú, családban, közösségben gondolkozó embereket.
 A Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete igyekszik élménydús programokkal, rendezvényekkel, előadásokkal adományosztással, közösség összetartó programokkal hozzájárulni tagcsaládjaink és a helyi, balatonalmádi lakosok életéhez. Rendezvényeinken mindig magas a résztvevők száma, mely nagy örömünkre szolgál. 
Az egyesület célja az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládosok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, felmutatni a társadalomnak azokat az értékeket, amelyeket a nagycsaládosok képviselnek, valamint a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösséggé szervezése
A "Digitális jólét megteremtésének segítése a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesületével" programsorozat a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete által elnyert GINOP-3.3.3-17-2017-00054 pályázatból valósul meg.

A digitális eszközök használatából kimaradó, digitális készségekkel nem rendelkező társadalmi rétegek már jelenleg is komoly lemaradásban vannak. Egyre több munkahely betöltésének alapfeltétele az IKT eszközök használatának képessége, így a tudás hiánya tartósan konzerválja a leszakadó csoportok hátrányos helyzetét. Az információkhoz való, gyakorlatilag korlátlan hozzáférés, az IKT eszközök és szolgáltatások igénybe vétele minden vonatkozásban javítja az érintettek életminőségét és munkaerőpiaci elhelyezkedési lehetőségeit. Sokan azonban ezt a helyzetet nem ismerik fel, vagy nem látják akkora jelentőségűnek, ezért nem is tesznek semmit a helyzet megváltoztatása érdekében.

A digitális készségek hiánya tartósan és egyre nagyobb mértékben konzerválja a leszakadó csoportok
hátrányos helyzetét – ráadásul éppen azok a rétegek a leginkább elutasítóak az internet használatával és infokommunikációs képzések igénybevételével kapcsolatban, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá.

A Digitális Jólét programsorozat célja, hogy a digitális világból kimaradó állampolgárok nyitottá váljanak a digitális eszközök és szolgáltatások megismerésére és így a lakosság minél tágabb köre lépjen be a digitális világba.

Rendezvényeinket Balatonalmádiban, Veszprémben, Szentkirályszabadján és Balatonfűzfőn tartjuk.

Ha szeretnéd, hogy ingyenes előadásunkat nálad is megtartsuk vagy érdeklődsz programjaink iránt keresd trénerünket:

Kovácsné Szabó Csilla
+36-20-401-2816
kovacsne.csilla@nbae.hu


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések