MODERN DIGITÁLIS SZÜLŐ LESZEK


A "Digitális jólét megteremtésének segítése a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesületével" immár második alkalommal kerül megvalósításra „Modern digitális szülő leszek” címmel,
mely programsorozat a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete által elnyert
GINOP-3.3.3-17-2019-00148 pályázatból valósul meg.

A digitális eszközök használatából kimaradó, digitális készségekkel nem rendelkező társadalmi rétegek már jelenleg is komoly lemaradásban vannak. Egyre több munkahely betöltésének alapfeltétele az IKT eszközök használatának képessége, így a tudás hiánya tartósan konzerválja a leszakadó csoportok hátrányos helyzetét. Az információkhoz való, gyakorlatilag korlátlan hozzáférés, az IKT eszközök és szolgáltatások igénybevétele minden vonatkozásban javítja az érintettek életminőségét és munkaerőpiaci elhelyezkedési lehetőségeit. Sokan azonban ezt a helyzetet nem ismerik fel, vagy nem látják akkora jelentőségűnek, ezért nem is tesznek semmit a helyzet megváltoztatása érdekében.

A „Modern digitális szülő leszek” programsorozat célja, a Google legfontosabb ingyenes, internet alapú alkalmazásainak gyakorlati szintű megismertetése a résztvevőkkel, melynek hatására fejlődik a résztvevők digitális alapkompetenciája, nő a személyes hatékonyság, elsajátítják a biztonságos internethasználatot, megismerik a személyes adatok védelmét, az online álláskeresés lehetőségét, és a videókészítés alapjait.

Programsorozat célcsoportja:
Nagycsaládosok, gyermekes szülők, akik féltik gyermekük biztonságát a mai digitális veszélyektől, ezért gyakorlati tanácsokat várnak, hogyan használják biztonságosan a net világát.
A GYED-ről, GYES-ről visszatérők, munkanélküliek, akik nem rendelkeznek megfelelő digitális felkészültséggel, azonban szeretnék elsajátítani az internetes portálok aktív használatát, a digitális írástudás fejlesztését, mely elősegíti a nyílt munkaerőpiacra való visszatérést.

Programsorozatunk az alábbi helyszíneken valósul meg:
Balatonfüred, Sümeg, Somló és környéke

Ha szeretnéd, hogy ingyenes előadásunkat nálad is megtartsuk vagy érdeklődsz, programjaink iránt keresd trénerünket:

Kovácsné Szabó Csilla
+36 20 480 5136
kovacsne.csilla@nbae.hu


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések