Balaton Mozi – digitális szülő leszek filmvetítés

Searching című film vetítése és a vetítést követő beszélgetés a Balaton moziban. A Keresés (Searching) nem arról szól, hogy milyen sötét verem az internet, és mennyire veszélyes, ha valaki ott éli az életét, hanem arra világít rá, hogy mennyire félrevezető lehet, amit ott látunk.

A film realistán, rémítgetés nélkül tálalja, hogy hamis profil mögé bújva mekkora bizalmat építhet ki valaki, a „nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek” milyen természetes jelenséggé vált. De felér egy figyelmeztető pofonnal az is, hogy néhány félreérthető üzenetből rögtön a legrosszabbra gondolunk, vagy hogy a több száz Facebook-ismerős ellenére nem biztos, hogy van akár egyetlen barátunk is. (filmtekercs.hu)

A film kapcsán beszélgetést kezdeményeztünk a cyberbullying jelenség témakörben is, hiszen napjainkban egyre többször szembesülünk ennek megjelenésével. A cyberbullying körébe tartozik az a közlésforma, amely az áldozat megfélemlítésére, irányítására, manipulálására, becsmérlésére, szavahihetetlenné tételére, illetőleg megalázására irányul. Ezen cselekvések szándékosak, ismétlődőek és ellenséges hangnemük arra irányul, hogy a másik emberben kárt tegyen Ne menj el mellette, légy figyelmes a környezetedben!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések